• 1968

  In 1968 krijgt het kerkdorp Born een echt gemeenschapshuis. Door financiële steun van de inwoners, de gemeente en het ministerie van CRM (Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk werk) wordt in de Prinsbisdomstraat het gemeenschapshuis gebouwd. In de kelderruimte werd Jong Nederland en jongerensociëteit Bartok gehuisvest terwijl de bovenverdieping bestond uit een café met keukentje, grote zaal met podium en een vergaderruimte
 • 1982

  In 1982 is het gebouw toe aan een uitbreiding, het podium wordt verplaatst en er komt een vergaderruimte bij.
 • 2005

  In de 90er jaren blijkt het gebouw regelmatig te klein voor de activiteiten van de vele verenigingen, particulieren en bedrijven. Deels ook vanwege de herindeling op 1 januari 2001 duur het nog enige jaren voordat er nieuwbouw wordt gerealiseerd. In 2005 verhuist het gemeenschapshuis naar de Tiendschuur. Dat wordt een voorlopige locatie, in afwachting van de nieuwbouw.
 • 2008

  In 2008 wordt dan eindelijk het nieuwe gemeenschapshuis in gebruik genomen. Een prachtig gebouw, waarin tevens de huisartsenpraktijk Born is gevestigd en in een kelderruimte Jongerenactiviteiten van Partners in Welzijn. Het gemeenschapshuis omvat een grote zaal van 250 m2, een podium van 120 m2 en een foyer die te betrekken is bij de grote zaal van 125 m2. Een caféruimte van 145 m2 met een keuken en 3 vergaderruimtes van resp. 60,37 en 27 m2. Omdat de vergaderruimtes wat hoger liggen is ook een lift aanwezig. Het gemeenschapshuis voorziet in vele verenigingsbehoeften, ook particulieren en instellingen en bedrijven vinden er hun plek. Het gemeenschapshuis wordt geëxploiteerd door een stichting. Deze heeft 2 personen in dienst voor het beheer.

Gemeenschapshuis Born is dé ontmoetingsplaats bij uitstek voor de gemeenschap van Born en voor bezoekers uit de regio.

Gebruikers